Masser af musikfestivaler i Danmark

Masser af musikfestivaler i Danmark

Musikfestivaler i Danmark

  • Den danske sommer er nærmest blevet synonym med musikfestivaller af forskellig karakter over hele landet. Mest berømt og berygtet er vel Roskildefestivalen der afholdes hvert år i Juli måned på Dyrskuepladsen udenfor Roskilde og tiltrækker 100.000 publikummer der alle betaler entre til den fem dags lange festival med musik af forskellig karakter. Roskilde festival har fundet sted hvert år siden 1970’erne og er kendetegnet ved den store Orange Scene, hvor et stort kendt navn både åbner og ikke mindst lukker festivalen lørdag aften. Hovednavne lørdag aften ar tidligere være Poul McCartney, Rolling Stones, eller andre af de helt tunge, populære bands igennem tiderne. Foruden Orange Scene er der et flere små scener for andre musikformer som elektronisk musik, en alternativ scene, ligesom der er et kæmpe område for kulturelle indslag af enhver art og camping-området på flere hektarer oftest er hjemsted for festivaldeltagernes egne udskejelser.
  • Nyere festivaller som den århusianske Northside er ligeledes populære og har hjemsted for mange danske kunstnere på flere scener, ligesom internationale kunstnere deltager som hovednavne. Festivalen er afspejlet ved at være en hel del mindre en storebor i Roskilde, ligesom fokus i de seneste år er blevet på at publikum skal have en hyggelig oplevelse, god mad og kunst, kultur og sågar gode overnatningsmuligheder er med til at gøre Northside til en mere luksuriøs og ren oplevelse en Roskildes berømte mudder-smat koncerter har været.
  • Der er festival for enhver smag i det smukke sommer Danmark, og Vig festival er endnu et eksempel på en alternativ festival der tiltrækker både lokale publikummer såvel som tilrejsende. Som altid er det de aktuelle navne på plakaten der er med til at rejse et publikum. Vig – en meget lille sove-provinsby i det nordvestlige Sjælland er således blevet fokus for en årligt tilbagevendende festival – Vig festivalen , der fokuserer på den folkelige og traditionelle musikkunst. Internationale stjerner som Maggie Rielly (Everytime We Touch, Moonlight Shadow) og Beth Hard er fløjet ind, men det er primært I den danske popmusik at kunstnere som Kim Larsen, Sort Sol og Sanne Salomonsen danner rammerne for festen. Der er MASSER af musik i den danske sommer, udvalget af store og mindre festivaller fra jazz i Skagen til popmusik i Gedser er altid til stede og annonceres enten online eller via de sociale medier hvor programmer, tidspunkter for festivalerne og ikke mindst de aktuelle kunstnere bliver annonceret.