Børnejazz under Copenhagen Jazzfestival!

Børnejazz under Copenhagen Jazzfestival!

Børnejazz er stort i Danmark

  • Når der er jazzfestival i København (– og det er der hvert år i juli måned, når København bare er bedst, fejrer man også begivenhed med dedikeret børnejazz , hvor hovedarrangementet foregår i Kongens Have, oftest ved kapelmester Nikolaj Steen, der oftest har været frontfigur sammen med bassist Hugo Rasmussen der desværre døde i 2016 og vil blive savnet voldsomt ved disse arrangementer. Hugo var kendetegnet ved hans vildtvoksende store hår – og ikke mindst grå skæg, hans opretstående bas og ikke mindst hans store kærlighed til musik og børn. Hugo Rasmussens udseende, altid fremragende gode humør med stort et smil, og ikke mindst hans placering som en af verdens bedste jazzbassister, har været en stor oplevelse at nyde på friluftscenen, når der er børnejazz på programmet.
  • Alle former for jazzmusik kan i øvrigt nydes i Kongens Have under jazzfestivalen – det er oftest store danske- såvel som internationale jazzmusikere der giver gratis smagsprøver på deres færdigheder i den smukke have. Arrangementer under jazzfestivalen er oftest gratis, og findes tidspunkterne for de enkelte koncerter findes online eller i det meget flotte, trykte program.
  • Børnejazz er et gratis arrangement, hvor hovedscenen er placeret i Kongens Have i centrum af København. Den gamle have tilbyder smukke, historiske omgivelser og grøn græsplæne til hovedscenen for arrangementet, hvor flere af de store danske jazzmusikere oftest spiller populære jazzarrangementer over kendte, danske børnesange. Et flot arrangement for hele familien!
  • Men børnejazz er ikke blot for københavnerne! Det dyrkes også i provinsen imens at Copenhagen Jazzfestival løber i det meste af juli måned. Forstæder som Valby, Vanløse, Hvidovre og Ishøj har alle scener, forsamlingshuse og scener der tilbyder børnejazz i weekenderne, så alle kan nå at få god musik med som oplevelse for hele familien!